over breien

 

Caps en hoeden

Een van de eerste hoeden geschilderd op het graf in Thebe de figuur: een man met een hoed van stro. De Grieken verwezen naar de utilitaire hoeden en droeg ze alleen voor de reis. Maar net toen had twee belangrijke soorten hoeden dat wat wij noemen een "hoed" en "hoed". De hoed van de Griekse Pylos, een soort van muts, strakke kop, zonder marges.

En als de Griekse Petasos hoed, jurk met een kroon en zorg ervoor dat velden. Toen was het handig om te reizen in slecht weer, en als er was geen wind en regen, Petasos wierp op zijn rug, want hij was opgehangen aan een riem of een riem.  Wanneer een hoed was een symbool van macht, macht. Bijvoorbeeld, in het oude Egypte alleen de farao kon vervoeren grote boards uit de gestreepte stof, die werd op een kroon.

Alle anderen, met uitzondering van slaven, waren tevreden met pruiken uit plantaardige vezels. Wat een nobel mens, de pruik en haar weelderige meer. In het oude Griekenland, mannen en vrouwen gingen blootshoofds, maar tijdens de reis gedragen lage ronde vilten hoed met de velden (in een hoed op de fresco's en beeldhouwwerken beeldde de boodschapper van de goden Hermes-footed).  In de Middeleeuwen, zowel mannen als vrouwen droegen capes, jassen met capuchons.

Hoods hebben verschillende vormen. Soms is het einde van de kap zo lang dat hing onder haar middel is geweest. In de Middeleeuwen hoeden uitgegroeid tot een sieraad en luxe.  Mensen versieren hun verenkleed (veren, bosjes), bont, linten en juwelen.

Hoeden waren een luxe item, werden ze versierd met linten, bont, veren en diamanten. Hier is hoe te schrijven een augustijner monnik (XV eeuw): "De ijdele mannelijke burger draagt ​​een kap, dan kocht een dure sluier, de zijden gaas in drie of vier lagen, is versierd met gouden en zilveren kop pinnen, gebruikt het de versiering op het voorhoofd (of borst) is rond de hals of koraal kralen, en tenslotte kocht glanzend haar dode vrouw.

Dit alles moet een vrouw om het hoofd te versieren, honderd zloty hier nauwelijks genoeg zijn. " Dames en sommige mannen dragen Genin - hoge kegelvormige hoed.  Suggereren dat de genins uitgevonden en bracht in de mode in 1395 Isabella van Beieren. Slechts een honderd jaar later, verdween hij uit seculiere kleding, maar niet geheel opgehouden te bestaan, het begon te worden vrijmetselaars.

Het kader voor de prinsessen Genin was de hoogte van 3 voet (1 m), de rechter had het genie om twee voet (60 cm). Het frame is gemaakt van hard papier of gesteven doek en bedekt met zijde of andere rijke stoffen. De achterkant van een doorzichtige sluier gehangen Genin. Ze vaak bedekt haar gezicht.

Alle vybivshiesya haren scheren, er was slechts een klein driehoekje in het midden van zijn voorhoofd.  Repin was zo hoog dat soms moest nog een deur te snijden.  Zelfs het hoofd van de ketters, veroordeeld te worden verbrand, bekroond met een pet met een scherpe top van het karton, waarop geschilderde vlammen en duivels. Genin later verwierf twee halvemaanvormige of steenkool.

Uit het Oosten kwamen de mode op de tulbanden, in Europa hebben ze gemeengoed geworden.  Ze werden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Tulband Perzen genoemd materie, die was vastgebonden.  Van de Perzen verspreid dit hoofddeksel over de hele islamitische wereld. In de XVII en XVIII eeuw tulband verdwenen uit de Europese mode, en verschijnt alleen tijdens de campagne van Napoleon in Egypte (mode-imperium) en opnieuw tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dicht bij een tulband tulband - doek doek rond zijn hoofd over kalotjes, fezzen, etc. In Centraal-Azië, dit hoofddeksel is niet toegestaan ​​om een ​​dag-arbeider en de armen, al de andere mannen dragen ongeveer 5 jaar oud had het goed .  Tulband kon voorzijde en de woning te zijn, gemakkelijk omgevormd tot een taille-riem. In de Middeleeuwen in Europa kwam cap.  Download het gebruikt voor baden en slapen zowel vrouwen als mannen.

Male cap zou het lange uiteinde opknoping aan de zijkant hebben. Later werd de mannen van deze hoofdtooi verworpen en de dames droeg het tot het einde van de XIXe eeuw. In de XIV en XV eeuw in Europa gedomineerd wordt door de Franse mode. Caps waren lang en scherp als kegels. Bij mannen, werden ze allemaal versierd met pauwenveren.

Op hetzelfde moment zeer populaire vilten hoed, gemaakt Russische ambachtslieden. Van de vroegste tijden aan het hoofd van de Oost-Slaven van alle klassen steeg hoeden, een paar opgroeien.  De boeren hadden een hoge kroonkurk, taps toelopend naar boven, werden opgerold van vilt. Er waren ook weinig caps met ronde randen bont en fluweel brokaat kroon of - murmolki.

Franta en boogschutters in de zeventiende eeuw droegen hoeden met bont rand lage en hoge, wees zacht fluweel kroon. Boyars bij voorkeur multilayer cap. Thuis op hun hoofden rose geborduurde cap-tafya (of kalot). Verder gaan dan de drempel, zet een pet op de top van IT en gorlatnuyu hoed (het was gemaakt van bont, die toekomen aan de keel van het beest). Voor deze hoed kan worden onderscheiden van alle andere edelman.

In Rusland, gehuwde vrouwen konden niet lopen, "kale". Ze waren kokoshniki, twee horens kicks, eenhoornige eksters.  De Franse Revolutie maakt het gemakkelijk aan te passen, waardoor het meer democratische.  De Republikeinen zetten op het hoofd van de rode Frygische muts, versierd met tricolor kokardes en linten, geschilderd in de nationale kleuren - blauw, rood en wit.

Frygische muts verscheen in de oudheid. Dan is de Romeinse slaven te lopen met zijn hoofd bedekt was niet toegestaan, zodat degenen die erin slaagde te ontsnappen, hij onmiddellijk op de hoofden van small caps, waarvan de vorm werd geleend van de Frygiërs. Ze heten - "caps van de vrijheid." Dat komt omdat door de eeuwen heen echo's van de mode voor hoeden, symboliseert het verlangen van mensen om vrijheid.

Hoeden versierd met driekleur kokardes en linten, geschilderd in de nationale kleuren - blauw, rood en wit. Hoe dichter bij onze tijd, de snel veranderende mode. Wat populaire bands op het model van de antieke. Die mutsen met ruches, een helm met een vizier.

Om royale voorzieningen met struisvogelveren terug. In de XV eeuw uiterlijk en de vorm van een hoed wees op bewoning van de persoon: notaris droeg een vilten hoed, geleerde theoloog - in een zwarte hoed met een vlakke rechthoekige kroon. Kunstenaar en arts bij voorkeur duurt. In XV-XVI eeuw, de mode voor baretten verspreid onder mannen en vrouwen. Baret - een zachte platte hoed rond of vierkant - vaak gemaakt van fluweel, versierd met borduurwerk en veren.

Wat is verrassend is, is dat na verloop van tijd, niet neemt zijn waarde verliezen.  In de tweede helft van de XIXe eeuw, zonder baretten worden niet langer behandeld worden, zoals bij 1920 goed terecht bij het nemen van de vrouwelijke garderobe. In de zestiende eeuw, heeft zich een grote hoed van vilt. Vooral populair was in Nederland.  Aangezien deze hoeden worden vaak gezien in de schilderijen van Rubens en Rembrandt, dan worden ze genoemd hoed a la Rubens, a la Rembrandt.

In zowel indoor als outdoor mannen niet verlaten met de hoed. Zelfs op de tafel is niet verwijderd. Met een boog hoed beschrijven een halve cirkel.  Het was onmogelijk te tillen toen ze elkaar ontmoetten, zoals de cilinder. De dames droegen dezelfde hoed als de Cavaliers. Echter, hoe hoger werd de dame het haar, de meer complexe en high-hat ze geëist.

Om het haar te beschermen tegen de wind en zand verscheen hoofdtooi - tent-achtige coach.  In het begin van de achttiende eeuw op het gebied van hoeden werden bukken op verschillende plaatsen. Na verloop van tijd, opgerold velden vormen een continue mode, hoed en beginnen om iets anders te snijden.  Verschijnt steek - hoed met velden in een beperkt drie hoeken. In een tijdperk van rococo zijn de vrouwen en, in de XVII en XVIII eeuw, steek wordt onderdeel van het uniform.

Aan het einde van de XVIII eeuw werd verdrongen dvuhugolnaya hoed. Het is gemakkelijk gevormd en geplaatst onder de arm cavalier, toen hij moest worden op een receptie of een bal. In Engeland, hebben allemaal een cilinder - een hoge hoed met kleine velden. Cilinder wordt een alledaagse zaak wanneer staart begon te dragen tijdens de dag.  Aanvankelijk is in de mode zijn gekleurd cilinder (in het bijzonder licht grijs), maar na verloop van tijd werd het een strikt monotoon.

Voor uw gemak is er en opera hoed - opera hoed (hat Gibusa) op de draad frame.  Deze hoed, die gemakkelijk is geplet tot een pannenkoek, en verborg onder haar arm, in 1835 de uitvinder van de Parijse Gibus. Tot 1914, opera hoed, in aanvulling op avondjurk, avondjurk was een lidmaatschap van de mannen.

In parallel met de cilinder, sinds de XVIII eeuw, was er een bever van hoge kwaliteit doek, een zeer fijne productie, voor de vervaardiging ervan wordt toegepast bever IPT geit naar beneden. Geleidelijk aan de cilinder en de bever benaderd, en na 1850 was er iets met elkaar gemeen - de pot.  Bowler heeft een smalle vlakke velden en stijve koepelvormige kroon, is het bijna altijd zwart, behalve af en toe grijs.

In de City van Londen tot het midden van de twintigste eeuw bolhoed met een paraplu werd beschouwd als een typisch element van formele slijtage.  In de jaren 1850, was populair en de motorkap - een kleine, zeer versleten motorkap, maar aan het eind van de negentiende eeuw waren vooral oudere vrouwen. Aan het begin van de XIX en XX eeuw is er schipper - een strooien hoed met starre platte ronde kroon en vlakke velden.  Al snel begon het te dragen en vrouwen.

Modern hoofdtooi In kleine, strakke hoeden en hoofd knit petten, hoeden zijn populair bij de velden. In de zomer dragen meestal strohoeden, koele herfst - vilt, stof. Winter bontmutsen hebben een eenvoudige vormen, zoals een hoed tulband, native Russische bontmuts, zijn pet en stromingen. Hat kan worden gebreid (in een sport-stijl) of bont (een pet met oor-flappen). Ze depersonaliseert ook hun eigenaars.

Dus kan ze dragen alleen maar aan mensen die niet de zorg over het probleem van het creëren van je eigen stijl. Een ander ding - de hoed. "Ik heb een zwak voor hoeden.  Hoeveel waren er met mij! Ze zijn elegant en excentriek, grappig en dramatisch, alle plezier.  In mijn mening, een vrouw in een hoed kan nooit vergeten, "- zegt Loren. Kies een hoed-to-face is niet gemakkelijk.  Hoed - dit is de final touch, dat is voltooid of waardig van een pak, of, omgekeerd, het bederven zal.

Hat hoeft niet op te vallen, in het oog springende. Het moet ook comfortabel zijn, om te beschermen tegen regen, kou en wind. En toch - om te versieren en te benadrukken individualiteit.  Philip Tracy, drie onderscheiden Britse award voor beste designer accessoires, het helpen van klanten om een ​​hoed te kiezen: "Het is niet het punt om volledig te veranderen uw look, moet de hoed u helpen om meer aantrekkelijk."

Dat is een helder en sterk karakter vraagt ​​om een ​​geschikte hoed - buitengewoon. Vul de dames veilig kan dragen breedgerande hoeden, als hun groei onder het gemiddelde. Hoog voor vrouwen, daarentegen, een hoed te dragen zonder grenzen wordt niet aanbevolen.  Moderne ontwerpers de voorkeur aan een breedgerande hoeden, het meest populaire stijlen zoals "Sevilla", "bersalino" panama.

In de achtergrond stromingen vertrokken, zo populair in de eerste eeuwen, en net als de mannelijke model met een kleine rechte rand. Elegante hoeden ensembles worden aangevuld met een gelijkmatig gebogen rond de omtrek van de velden (mode, bood een keer Chanel). De moderne hoeden hebben vaak een rijke decoratieve afwerking in de vorm van kransen, of een stelletje waardeloze fruit in het midden van de jaren zestig.

Bloemen kunnen een zeer ongebruikelijke kleuren, zoals stof met stippen of strepen, zoals de natuurlijke vrucht, en gaudily bonte kleuren.  Small caps kan flirterige veer worden. Koloniale volk kostuum hoed is een aanvulling van stro of palm stengels, denim stijl - een hoed gemaakt van leer.

Ensembles van moderne stoffen (zogenaamde tehnotkaney) perfecte look met hoeden gemaakt van transparant gekleurd vinyl eenvoudige stijl. Bovendien kan de hoed worden gedaan om zijn eigen handen licht.  Laten we ons herinneren aan de beroemde hoed wijzigingen Parajanov.  De gebruikelijke panamku voegde hij eraan toe een stukje van de sluier, folie, linten uit een doos met snoep, klatergoud.

Nou, ik zou graag een mooie zin die ooit werd gezegd van EM Remarque, en natuurlijk, had gelijk eindigen: ". Een hoed die naar je toe komt, is meer morele steun dan het hele lichaam van de wet" Gebaseerd op materialen www.siringa.ru

jaar duurt, jurk, hoed, yo, breien