over breien

 

ABC van de Knitting

Maksimova MV ABC gehaakte jurkABC BREIEN, 1986 Een soort van ornament -.. kleurrijke gebreide enten Gebruik deze trui niet alleen als decoratie (wand tapijten, dekens, kussens, enz.), maar in de kleren. Hoe in dit geval is, sluit de gekleurde stof? Typ in de spaken 11 lussen van heldere filamenten en hetzelfde aantal donker van de andere spoel

1e serie -. 10 van de donkere gezicht draad, dan is de linkerhand, breng dan een donkere gloeidraad in een licht en, nadat ze er omheen, een donker rode draad in uw rechterhand, neem trekken om de juiste spaken, en vast te houden, das de 10 gezicht lussen van heldere garen.  2e rij - averecht 10 van het licht snaar, dan de linker hand, toepassen van een lichte draad op donkere en, nadat ze er omheen, een heldere draad te nemen in de rechterhand en trek de juiste spaken, en vast te houden, link 10 av donkere draad.

Derde serie - patroon te herhalen met een tweede serie. Tie 4-5 cm - krijgen een monster van twee gekleurde schilderijen, verticaal verbonden. Principe van het combineren van gekleurde schilderijen op een schuine lijn is hetzelfde. In Fig. 316 toont een gebreide kledingstukken met geometrische ontwerpen. Wij raden u aan portretteren zichzelf geruite papier tekening van het ornament. Volg het met kleurpotloden in de kleuren die je gezicht. Pis.

316 kostuum ontwerpen met strepen op de rok zijn allemaal verschillende (met uitzondering van kleine cellen).  Link een comfortabele, mooie hoed is niet gemakkelijk - we nodig hebben enige ervaring in de kunst van het breien en de kennis van een aantal "geheimen". Hoe ervoor te zorgen dat de kap dicht tegen het hoofd, niet uitgestrekt en had een vorm die u-to-face (Fig. 317)? Maak kennis met de elementaire eisen waaraan moet worden beschouwd in het werk.

Rice. 317 Caps Laten we beginnen met het belangrijkste - een patroon. Het vereenvoudigt het proces van het breien mutsen, want het sluit het werk van "blind". Het verwijderen van de maatstaven voor een gebreide muts (afb. 318).  Basislijn voor het meten van de velg is een lijn: het is gelijk aan de omtrek van het hoofd, die de grootte van een hoed bepaalt.

Rice. 318 Intrekking van maatstaven om metingen van het hoofd van het voorhoofd boven de wenkbrauwen te nemen en op de meest bolle, achterhoofd. Trek de meetlint. Stel, hoofdomtrek 56 cm nu zijwaarts de afstand van de top naar de rand van de hoed in de voorzijde (16 cm), achter (17 cm) te meten en (21 cm).

De laatste bushel (21 cm) van boven naar de temporale deel te verwijderen. Vervolgens bepalen de afstand van de oorlel naar het midden achterkant van het hoofd (11 cm).  Let op. Het meten van de afstand van de bovenkant naar de voorkant van de cap, moet u overwegen, net als een hoofddeksel te dragen: over de gehele voorhoofd of integendeel, heel open. Afhankelijk van deze metingen worden verkregen door verschillende. Patroon-base cap.

Door de normen van bouwen tekening (afb.  319) - een patroon-base. Als je het gelijkspel op het doek van beneden naar boven, waardoor de aftrek van lussen op de gestippelde lijn, en dan naaien, krijg je een pet "op het hoofd." Het past strak het hoofd, herhalen de vorm. Pis. Patroon 319-base caps voor de doppen op andere stijlen van de patroon-gebaseerde geplande nieuwe lijnen (simulatie).

Bijvoorbeeld, een bolvormige muts met een lage rand (3-4 cm) moet worden toegevoegd aan de 8-10 cm vrij omsingeling, gelijkmatig verdelen, dan de breedte van het patroon gelijk wordt aan 66 cm (56 cm + 10 cm = 66 cm). Tegelijkertijd ring dop moet haar hoofd stevig te dekken, zodat de meting niet verandert, en als het garen is "traag", geen veren, het moet binden aan 2-4 cm lager dan de omtrek van het hoofd. De hoogte van het patroon voor een bolvormige dop wordt verhoogd door 3-4 cm

Het resultaat is een werkende patroon (Fig. 320). Het blijft te kiezen voor een patroon om de te controleren steekproef, berekend volgens de onmisbare aantal lussen aan de slag te gaan en na te denken over hoe aftrekken van lussen op de dop. In Fig. 320 Werken patroon bolvormige caps daling mogelijkheden zijn zeer divers, omdat ze afhankelijk zijn van een specifiek patroon, en daarom zo veel als patronen voor hoeden.

Maar er zijn bepaalde regels die je moet weten, waardoor de berekening van de daling. Het is als volgt: aftrekken op de top van de doppen moet worden gedaan door een serie van start ze op een 8-10 cm vanaf de bovenkant. Voor circulaire breien moet worden gedeeld met 6-7 eenheden en aan het einde van elk opstijgen op een lus voor de hoek - tot 3-4 delen. Dus ook minder dan aftrekken, de meer acute wordt de dop.

Denk aan het breien dameshoeden, met specifieke voorbeelden. Pis. 321 muts pet met de velden naar de velden (Fig. 321). Maat 55-56. Wol 100 g (1 draad van witte mohair of 6 draden van garen nummer 32 / 2 tot 6 aders van het garen van dezelfde roze en blauw).  Spaken nummer 6 en 8. De richting van het breien van de bottom-up, met hoeden velden (Fig. 322). Fig. Patroon 322 caps met de velden op de spaken voer het nummer 8 55 loops (het aantal moet deelbaar zijn door 4, plus een extra lus plus 2 Edge).

1e rij - K1, 1 Fout, enz. 2-5e serie - over het gezicht gezicht Tie een lus over de averechte - averecht. 6e rij - een verkeerde, uit drie lussen, samen, brei 5 st (brei als volgt: 3 met av, 1 omsl, weer 3 averecht samen dezelfde lus, yo en een terug 3 met dezelfde averechte lussen) etc.  7e rij - gezicht scharnier. 8e rij - averecht loops.

9de rij - K1, een Wrong, drie langs de voorkant van de achterste muur, een Wrong, etc. In deze serie, te herstellen van een aantal lussen.  10e rij - een Wrong, K1, etc. Volg de 4-5 cm 1x1 Rib. Trek vervolgens en 5 draden op de spaken van het aantal 6 kan binden strakker als gom 1x1 (5cm) - Deze kap past precies hoofd.

Volgende, de vijf draden en naalden hechten aan breien № 8 van 8 cm in St st (Wrong glad oppervlak - het gezicht dop), dan start de aftrekken. Om dit te doen, verdeel het breien in 7 delen en maken van een merk kleur draad. Aan het einde van elk deel provyazyvayte op 2 st av samen in elke rij van averecht loops. Laatste aftrekken, dit doen: brei alle st in av 2 samen (de spaken van de resterende 8 lussen).

Oborvite draad, naaien lus strak en draai de draad van dezelfde steek hoed. Cap met Revers (afb. 323).  Maat 56. 140 g van wol (garen nummer 32 / 2 tot 16 threads). Spaken nummer 4 en 6. Revers is aangesloten in de dwarsrichting, kroonkurken - in joint (Fig. 324).

Voor een sample patroon revers het type 29 loops (het aantal moet deelbaar zijn door 4, plus drie extra lussen om de symmetrie van patroon plus 2 Edge). Draad kleur veranderen elke vier rijen. In Fig. 323 Cap met revers 1e en 3e rijen van drie gezicht, een te verwijderen (de draad van de lus), enz. 2e rij - gezicht loops, loop geschoten om te schieten (schroefdraad voor de loop).  4e rij - gezicht loops, loop breien averecht schot.

5de en 7de rangen - K1, * 1 uit (de draad van de lus), 3 gezichtsbehandeling. Van de * herhaal tot het eind. Aan het eind van de toer een gezicht en de rand.  6e rij - als de 2e. 8e rij - als 4. 9e rij - herhaal het patroon uit de 1e serie.

Het nummer zes spaken type 25 lussen (13 cm) en gekleurde revers, das toe te voegen aan het einde van elk gezicht serie in een loop, en aan het einde van elke averecht af te trekken hetzelfde bedrag. Het toevoegen van loops maken met een omslag, de vervulling van zijn beweging zelf, en aftrekken - provyazyvaniem Edge en de aangrenzende lussen langs de zelfkant. Van Kantfineren revers soort scharnier 68 spaken № 4 (schroefdraad 8 toevoegingen) en de hechte 3 cm 1x1 Rib.

Voeg dan 8 threads (totaal nu 16) en nummer 6 naalden brei 8 cm kousenband st.  Na deze, het aftrekken. Verdeel het deeg in 6 delen breien en door middel van een serie provyazyvayte twee lussen langs de voorkant aan het einde van elk deel, behalve de laatste. Toen over op de nld 12/10 lussen strak aan en draai de draad van dezelfde steek hoed.

* Praktische tips en caps round-type kap is beter te fokken van een zeer dikke wollen garen (garen nummer 32 / 2 bij 20-25 toevoegingen) sprak № 5-6. Dit zal bijdragen aan het creëren van de gewenste vorm van het model.  Bovendien is het patroon van dik filamenten zijn veel meer spectaculair dan de dunne. Pis.

324 caps patroon met revers * Caps moeten worden gebracht uit mohair gebreide voering. Beter nog, om vyvyazyvaya cap, mohair garen hechten de wol van dezelfde kleur of toon. Berets om te breien van garens van de gemiddelde dikte (garen nummer 32 / 2 tot 8 toevoegingen) patronen met een losse structuur, zoals de Britse gom. * Hoeden, haken, houden hun vorm.

Knopen ze vaker in een cirkel, vanaf de top, van het centrum. * Soms is de kappen beginnen met de rand van tandvlees. Berekend op basis van de elastische lussen aan de slag is niet zo eenvoudig als het is zeer flexibel.  Daarnaast is een dergelijke ring snel uitgerekt. Dus het beste om de bovenste dop (kroon) aan te sluiten zonder velg, naaien, en dan haak rond de rand Dovyazat v in de achterste lus van de draad basis (zie Fig.

273). * Als het doek kapjes aan het eind van de verknoopte, het kiezen van een patroon, van mening dat de naad niet was geschonden. Dit is vooral belangrijk voor de patronen, bestaande uit een brede verticale strepen. In Fig. 325 Mitten Mitten (Fig.  325) wordt meestal uitgevoerd in een cirkel op de vijf spaken: vier lussen, en de vijfde breien. Dit is de zogenaamde ronde breien, of buisvormig.

In een paar vrouwen wanten nodig 75-100 gram wol garen, mannen - 100 - 130 g, baby - 40 tot 75 g. Voor training op breien want de hand van vrouwen, geleid door de volgende metingen (Fig. 326), cm : Fig.

326 maatstaven verwijderen met de hand van een vrouw breien wanten 1. De omtrek van de hand (maatregel het breedste deel van de botten, strak trekken van een meetlint) - 19 2. De lengte van de borstel van de pols tot aan het einde van de middelvinger - 18.5 3. De lengte van de borstel van de pols tot het einde van de pink - 15 4. De lengte van de borstel van de pols aan de basis van de duim - 6 5. De lengte van de duim van de basis tot het midden van de nagel - 5 RISET breien wanten en een cirkel. Spaken № 2,5, breien sokken.

Bind het grootste deel van het patroon wanten - monster - en het door de dichtheid van het breien te definiëren, bijvoorbeeld drie lussen van 1 cm Bereken het aantal lussen aan de slag: 3 st x 19 cm (omtrek van de hand) = 57 etc. Het resultaat naar beneden afgerond naar een getal dat deelbaar is door 4 (het aantal spaken) - 56.  Op elke lus een spaak 14. Wanten beginnen te breien met manchetten, die haar kauwgum, in St st met een ornament of een dichte patroon met een pony.

Om te beginnen met lijm. Op 2 naalden, in elkaar gezet, dial 56 loops en gratis een van de spaken. Dan, heel strak (anders wordt de lus uitglijden en vallen spaken) brei 1 nld 1x1 Rib, terwijl de distributie van de lus op 4 naalden als volgt: brei de eerste 14 lussen van 1e naald, 2e naald breien 14 meer loops, dan derde - na 14 en, tenslotte, de laatste 14 lussen breien 4de naald.

Dus Brei vervolgens alle 56 lussen, en het werk dat vier spaken, een gratis 5-I - Operating. Voor de lussen 1e spaken Pin Pin - het begeleiden van het werk.  Op de 1ste en 2de naalden - een lus van de bovenkant van de handschoen, op de 3e en 4e bodem (palm). Jumper breien in een cirkel, rode draad van het einde van de spoel, de resterende set van lussen ("staart").

Edge Loop is niet - dit is een van de kenmerken van een buisvormige breien. Nu Tie een klok cirkel aan de buitenkant van de 1x1 gum (6-9 cm), en vervolgens 6 cm in tricotsteek tot de basis van de duim. Beginners breien maken vaak de fout om te proberen te breien aan de binnenzijde van de cirkel - dit is zeer onhandig en tijdrovend. Het gat voor de duim.

Aan de rechterkant wanten gat gevormd op de derde spaken (Fig. 327), aan de linkerkant - op de 4e.  De breedte is gelijk aan het aantal lussen op een sprak van een minus 4 lussen (14 § - 4 = 10 etc. etc.). Het beste is om het uitvoeren van de gaten met behulp van een extra thread: in het derde breien een spaak eerste 2-3 loops gezicht, dan is de volgende 10 (loop hole) - de voorkant van de hulp-draad en oborvite het.

Nu, tien extra lus om de derde naald terug te keren, en dan al de lussen van de breinaalden breien gezicht werken draad. Volgende Tie want tot het einde van de pink. Pis. 327 Vaststelling van de plaats van de duim daling van de lus aan het eind van wanten.  Aftrekken kan worden gedaan door een van de oudste manieren: snijden lussen aan de randen van de handpalm, waardoor het einde van de mitten in de vorm van een driehoek.

Op de 1ste en 3de naalden eerste 2 st samen provyazyvayut voorkant van de achterste muur, op de 2e en 4e naalden - de laatste twee lussen langs de voorkant lus over de voorwand. Doen aftrekken in elke rij of een rij. Als de spaken zal 2-3 lus worden, zet de lus op de bovenkant van de handschoenen, een naald, en de onderste een - naar de andere en blijven aftrekken totdat er slechts 2 lussen.  Oborvite draad af, haal de lus door elkaar en draai.

Einde van de draad aan de verkeerde kant te verbergen gehaakte wanten en het door twee lagen van vochtige kaasdoek otutyuzhte. Gebaseerd op materialen www.cartalana.ru

Yo, yo, breien, neemt . jurk