over breien

 

Iers breiwerk verschillen opvallend mooie textuur

Knitters Ierland, IJsland, eer, respect en proberen om hen te beschermen tegen invloeden van buitenaf originaliteit van zijn oude ambacht - Manual knit. Niet veel meesters andere landen wist te houden aan onze tijd nationale kleur gebreide dingen in dezelfde mate als craftswomen van het Noorden. Knits door deze prachtige needlewomen, meesterlijk die de spaken, bekend en bemind, waar dragen warme kleren.

Deze kunnen onmiddellijk worden onderscheiden van vele andere ambachten in kleur, patroon, ornament en design.     Onuitputtelijke bron van ideeën, ze geven ons-, naald-vrouwen, het beheer niet een druppel van volkskunst eeuwenlang morsen. Het strenge klimaat van deze landen, die betrokken zijn in de visserij-en schapenhouderij vereiste kleding, niet waait vochtige wind.

Voor warmte en het comfort werden uitgevonden door een verscheidenheid van gebreide spullen: versierd inlegzolen voor verwarming (in plaats van warm water flessen), gebreide sloffen, kleurrijke lange riem, en nog veel meer. Onder raznotsvetya mooie dingen met de hand gemaakt te breien in Noorwegen en IJsland, nemen een bijzondere plaats in producten gemaakt door de Ierse patronen, invloed is op de verscheidenheid en expressiviteit.

Ierse patronen en hun geschiedenis. Iers breiwerk verschillen opvallend mooie textuur.     Bundels (afb. 1), diamanten (Fig. 2, 3), cirkels (afb. 4), patronen, die doet denken aan het netwerk (Fig. 5), met de deksels hobbels loops (afb. 6) - dit alles zorgt voor onbeperkte mogelijkheden voor de verbeelding breiers. Soms, uit haar handen uit unieke, ongewone dingen.

Naaisters zijn het meest voorkomende methode van permutatie loops - "vikkel" (Fig. 7) en het iedere keer nieuwe en originele ontwerpen te gebruiken. Geboren op deze kleurrijke gebreide Aran Islands. Een interessant en origineel is zijn verhaal.

De drie kleine eilanden van Aran aan de westkust van Ierland tot de dag van vandaag bewaard gebleven oude Keltische folklore motieven in een van de oudste vormen van handwerken - breien (de Kelten woonden hier in de 4e eeuw na Christus, ja). Naast het porselein uit China of weven Latijns-Amerika, met de hand breien op deze eilanden is uitgegroeid tot een echte kunst. Nu de bevolking van deze eilanden behouden hun Gaelische taal, zang en folklore.

Ze maken hun huizen, geweven stoffen, de bouw van houten boten, zeilen, die niet worden onderscheiden van de zeilen van de eerste eeuwen van de navigatie, en al het essentiële. Net als in de oude dag, het pak Aran eilandbewoners bestaat uit een shirt en broek van wit handgeweven stof, gekleurde riemen en schoenen van runderhuid.

Een van de belangrijkste onderdelen van het pak zijn hand knitwear, worden gemaakt van lokale, vette wol, en dus zijn ze perfect om de vissers te beschermen tegen regen, vocht en wind. Deze jersey gebreide hier sinds mensenheugenis.

De moderniteit heeft geleid tot een zeer kleine wijzigingen: in de eerste wolspinnen vrouwen en mannen vastgebonden ganzenveren - vandaag en gesponnen en brei alleen vrouwen, maar te vervangen ganzenveer veren worden standaard spaken. En nu voor en garen kleurstof planten van dit eiland in het blauw, groen, rood en geel. Elk dorp heeft zijn eigen vormen van breien, en elk gezin - een patroon dat worden doorgegeven van generatie op generatie.

Als er een verschil in dekking zijn treurige praktische waarde had: als de golven gegooid wal lichaam van een verdronken visser, door de patronen op zijn trui was het mogelijk om het dorp en familie, waaruit hij afkomstig te bepalen. Elk patroon heeft zijn symbolische betekenis, een vergelijkbaar netwerk van de vissers, de andere - schuttingen van huizen, gebouwd van natuursteen. De geschiedenis van sommige soorten dekking is nog onverwacht.

Nog niet zo lang geleden zijn opgegraven Keltische begrafenis. Het gevonden fragmenten van stenen beelden, motieven die identiek zijn aan de patronen van een aantal breigoed. Waarschijnlijk zijn ze gebaseerd op een zeer oude vorm van Keltische geometrisch ornament.     Andere Ierse gebreide patronen te herhalen patronen gevonden in de prehistorische grotten van Zuidwest-Europa.

Een andere set van patronen is nauw verwant aan de architectonische en sculpturale decoratie van het Oosten. De oorsprong van veel van motieven van Aran breiwerk is niet opgelost tot nu toe, hun symbolische betekenis is nog steeds wachten op hun decryptie. Maar de schoonheid van gebreide goederen van de eilanden van Aran zal hen in de ware kunstwerken. Ierse knitwear verschillen opmerkelijk mooie textuur van de hand-breienDiamonds (zie Fig.

2) Dial 24 loops (het aantal moet deelbaar zijn door 6 plus 4 extra lussen aan de symmetrie van het patroon plus twee Edge).     1e rij - av 4, om de volgende 2 st terug te trekken zonder provyazyvaya, aan de rechter naald, links naald en voer vervolgens het werk in de 1e lus en laat de rechter sprak over de twee lussen, de 2e lus op te pikken op de juiste naald en vervolgens zitten aan de linkerkant, dan zijn deze loops zijn gebreid apart gezicht. Herhalen vanaf het begin van de serie.

2 en alle even rijen - op de tekening. Purl loops te schieten (voordat de draad lussen). Als er meerdere op een rij averecht twee, ze ook schieten zonder provyazyvaya (voor de draad lussen). 3e rij - 1 r, * 2 av, dan in te trekken, niet provyazyvaya, op de juiste naald en de zelfkant gezicht loop.

Left naald aan het werk gaan aan de zelfkant lus en laat de rechter sprak over de twee lussen, voor lus op te pikken op de juiste naald te zitten aan de linkerkant, en deze lussen breien 1 voor, een fout is, dan opstijgen zonder provyazyvaya, op de rechter naald een voorkant en een zelfkant lus, linkernaald om het werk in de voorste lus in te voeren, laat het recht naald van de twee lussen, loop zelfkant pick-up op de juiste naald te zitten op de linker-en brei 1 Wrong, K1. Herhaal van * tot het einde.

Aan het einde van de nld een gezicht en de rand.     5e rij - * verwijderen niet provyazyvaya, een naald op de juiste voorzijde en een zelfkant lus, linkernaald om het werk in de voorste lus in te voeren en laat het recht sprak over de twee lussen, loop zelfkant pick-up op de juiste naald te zitten aan de linkerkant, en deze loops breien een Wrong, K1, dan opstijgen zonder provyazyvaya, op de juiste naald en de zelfkant gezicht scharnieren, links naald aan het werk gaan bij de zelfkant lus aan de rechterkant sprak over de twee lussen, front lus op te pikken op de rechternaald release, en dan zitten op de linker deze loops en brei 1 voor, een fout is, dan averecht twee.

Herhaal van * tot het einde.     Aan het einde van de serie te verwijderen zonder provyazyvaya, op de juiste naald en de zelfkant gezicht loop, linkernaald aan het werk gaan bij de zelfkant lus aan de rechterkant sprak over de twee lussen, front lus op te pikken op de rechternaald, zet dan op de linker release, en deze lussen breien een front 1 Verkeerd en rand. 7e rij - een Wrong, * 2 r volgende loop uitwisseling, zoals in de 1e rij, en provyazyvat gezicht, 4 averecht.

Herhaal van * tot het einde. Aan het einde van serie 1 en rand Wrong.

9de rij - zich terug te trekken, niet provyazyvaya, op de juiste naald en de zelfkant front loop, links naald om het werk op de zelfkant loop vrij te geven het recht sprak over de twee lussen, een lus op te pikken aan de voorkant het recht naald, om op te zitten aan de linkerkant, en deze lussen breien 1 voor, 1 verkeerde toen, opstijgen zonder provyazyvaya, een naald op de juiste voorzijde en een zelfkant lus, linkernaald om het werk gaan in de voorste lus, laat het recht sprak over de twee lussen, zelfkant pick-up een lus op de rechter naald, en vervolgens gaan zitten aan de rechterkant en brei deze lussen: een Wrong, K1, dan av 2 gelijkspel. Herhalen vanaf het begin van de serie.

11de rij - av 3, * verwijdert niet provyazyvaya, een naald op de juiste voorzijde en een zelfkant lus, linkernaald om het werk gaan in de voorste lus, laat het recht sprak over de twee lussen, loop zelfkant inhaken op de rechter naald , zitten op de linker-en dan zijn deze lussen breien: 1 Wrong, K1. Na die verbinding twee averecht. Herhaal van * tot het einde. Aan het einde van serie 3 averecht en de rand.     13de rij - herhaal de procedure vanaf de 1e serie.

Diamonds met een jumper (zie Fig. 3) Dial 26 loops (het aantal moet deelbaar zijn door 24 plus 2 Edge).     Brei een averecht ondersteunen een aantal lussen.

1e rij - av 2, K1, averecht 5, brei de volgende 2 lussen, zodat de twee-loop ik ging liggen op de top van de 1e met een helling naar rechts (om de juiste naald te doen om twee lussen te verwijderen linker naald in te voeren aan het werk in de 1e lus en vervolgens de juiste naald release van beide lussen tegelijk op te halen de 2e lus op de rechter naald en terug naar links), dan zijn deze lussen breien 1 voor, 1 Fout, op 4 gezicht, de volgende 2 loop uitwisseling, zodat de een-loop ik naar beneden lag bij de helling aan de linkerkant op de top van de 2e (aan de rechterkant van de naald 2 st, links naald aan het werk in te voeren voordat de 1e lus verwijderen en vervolgens de juiste naald van beide lussen los in een keer pick-up van de 2e lus op de rechter naald te gaan zitten aan de linkerkant), dan zijn deze loops zijn gebreid: 1 Wrong, K1, dan 5 av, 1 r, averecht twee.     2 en alle even rijen in patroon (av lussen, met uitzondering van de vier midden, schieten, niet provyazyvaya, voordat de draad lussen).

3e rij - av 2, K1, averecht 4, de volgende twee loop-uitwisseling (zoals in de 1e rij) en brei ze naar rechts met een helling van - 1 voor, 1 Wrong, Wrong dan 1, 4 gezicht 1 Wrong, de volgende twee loop-uitwisseling (zoals in de 1e rij) en brei ze met de helling naar links - 1 Wrong, K1, dan av 4, K1, averecht twee. 5e rij - av 2, K1, averecht 3, de volgende 2 st en brei swap met een helling naar rechts - 1 voor, een fout is, dan av 2, 4, gezicht, twee averecht, de volgende 2 st en brei swap met een helling links - 1 Wrong, K1, dan av 3, K1, averecht twee.

7de rij - av 2, K1, averecht twee, de volgende 2 st en brei swap met een helling naar rechts - 1 voor, een fout is, dan av 3, 4, gezicht, 3 av, de volgende 2 st swap en brei met een helling aan de linkerkant - een Wrong, K1, dan av 2, K1, averecht twee. 9de rij (in deze reeks van lussen die een diamant, omgekeerde richting formulier) - 2 av, 1 r, averecht twee, de volgende 2 st en brei swap met een helling aan de linkerkant - een Wrong, K1, averecht meer 3, 4, gezicht, 3 av, de volgende 2 st en brei swap met een helling naar rechts - 1 voor, 1 Wrong, dan 2, av, 1 r, averecht twee.     11de rij - av 2, K1, averecht 3, de volgende 2 st en brei swap met een helling aan de linkerkant - een Wrong, K1, averecht op 2, 4, gezicht, twee averecht, de volgende 2 st en brei swap met een helling rechts - 1 voor, 1 Fout, gevolgd door 3 av, 1 r, averecht twee. 13de rij - av 2, K1, averecht 4, de volgende 2 st en brei swap met een helling aan de linkerkant - een Wrong, een gezicht, dan een Wrong, 4 gezicht, een Wrong, de volgende 2 st en brei swap met een helling rechts - 1 voor, 1 Wrong, dan 4 av, 1 r, averecht twee.     Gebaseerd op materialen www.myjane.ru

loop, met de hand breien, breipatroon, breien naald