over breien

 

Girls gebreide jurk

Kleding voor kinderen als een aparte categorie van de mode leek vrij recent - alleen in de XVIII eeuw. En zelfs dan is het niet zo erg verschilt van de volwassen mode, zoals het nu is. Op dat moment, ze net begonnen met de eerste stappen van zijn ontwikkeling en vorming.  Sinds onheuglijke tijden, kleding voor kinderen en volwassenen verschilden alleen in grootte.

Denk aan het beeld van de XV-XVI eeuw, waar de kleine jongens en meisjes van 2 tot 15 jaar worden weergegeven in de zware jurken en topjes, in geborduurde brokaat en goud mantels, grote hoeden, en meisjes - zelfs met de hoge kapsels van de mode. Om te zeggen dat de kinderen had op zijn minst ongemakkelijk om dergelijke kleding te dragen - het zegt niets!

Vandaag, wetenschappers hebben aangetoond dat kinderen het skelet uiteindelijk wordt alleen gevormd door zeven jaar, en in de Middeleeuwen en de Renaissance meisjes vanaf 3 jaar van "geketend" in strakke korsetten.  En vergeet niet de pruiken? Het wordt nog erger, dus u bent vrij om de resultaten en de gevolgen van een dergelijke manier te evalueren.  Pas aan het eind van de achttiende eeuw Europese meisjes te ontdoen van de crinoline, en de jongens - van de strakke uniformen, te vervangen door op de vrije mousseline kleding, broeken, jassen.

Kleding werd vrijer en makkelijker, en het heeft een nieuwe impuls gegeven aan de ontwikkeling van de mode-industrie - mode voor kinderen!  Maar deze verandering niet ten einde. In 1890 stopte de meisjes eindelijk het dragen van schoenen met hakken en breedgerande hoeden (gouden tan net komen in de mode). Ook zijn er prive-badpakken en vrijetijdskleding voor kinderen.

Ook in de tweede helft van de XIXe eeuw, begon de lichte industrie bloeien, met name op het gebied van kindermode.  Tijdens deze periode waren er zelfs gespecialiseerde kledingwinkels voor jonge fashionista's. Een latere mode voor jongens en meisjes kwamen naar het podium! Het eerste kind werd Jeanne Lanvin ontwerper.

Eerste, ze naaide kleren voor haar originele kleine meisje, en vervolgens werd een hobby in een erg belangrijk ding in mijn leven die zich heeft ontwikkeld van jaar tot jaar.  In de jaren 1920, heeft kleding voor meisjes steeds meer gratis en volledig niet meer de beweging van het kind beperken.  Immers, modieus werd, "US dress" - dress-trapezium voet met twee sleuven voor de handen.

En na de Tweede Wereldoorlog in de mode voor meisjes was er een ware revolutie, want dat is wanneer jonge dames droegen broek voor de eerste keer. Dus de strijd van vrouwen voor gendergelijkheid en kinderen die getroffen mode. En dat, eerlijk gezegd, gewoon prachtig!  Tot op heden, kan kleding voor kinderen als volgt worden omschreven: "voor elke smaak en kleur ..." Immers, de winkels zijn een verscheidenheid aan modellen, kleuren, stijlen, kinderkleding voor alle gelegenheden.

En dat is prima.  Immers, kunt u kiezen wat voor de ziel en de ouders en kinderen! Gebaseerd op materialen www.wildberries.ru

Gerelateerde berichten:
  1. lus
  2. Brei neemt

jurk