over breien

 

Van gebreide bont

Wanneer je het woord "bont" uit te spreken, onmiddellijk dringen zich twee epitheta - natuurlijke en kunstmatige. De vacht is natuurlijk - het is de huid van een konijn, vos, vos, nerts, wasbeer, bever, en bontwerk - is een synthetische vezel, en ziet eruit als echt bont.  Onlangs stuitte ik op een dergelijke combinatie als gebreide  Integendeel, ik zag in de winkel tippet gemaakt van dergelijke technologie, en in eerste instantie niet begreep: is het mogelijk te breien bont?

Het was interessant gezocht, dacht ik - hier en zijn de resultaten.  Idee Knitting bont (bont breien, fur garen) behoort tot de Canadese mode-ontwerper Field Lishman.  Zij was het die het eerst voorgesteld om geen producten te maken uit heel bont en vacht van de zogenaamde garen. Grondstof voor garens zijn groot, en het allerbelangrijkste, de kwaliteit nertsen, bever of konijn.

De verwerking is als volgt: elk van de huiden worden gesneden strip, alleen niet in een rechte lijn, maar langs een spiraal, dan een strook van bont gerold en het opleggen van een raster van katoen of elastisch materiaal, en de stichting kan worden van verschillende vormen. Het is belangrijk dat de strip niet was breed, zeer dun en zeer dik, dus de acceptabele grootte van 3 mm tot 8 mm dunne stroken verkregen van de allerbeste van de pluizige vacht met een dikke membraan (onderste laag van de huid).

Fox, zilver vos, wasbeer, nerts, vos, bunzing, sable perfect geschikt voor de vervaardiging van bont strengen, omdat ze een lang dutje en een voldoende dicht membraan. Maar het konijn en schapen - zijn niet geschikt, want in eerste instantie - een dun membraan, terwijl de tweede - en slechts een korte cut vacht, die ontnemen het product pluizig.

Het moet worden opgemerkt dat het zeer Paula Lishman precies begon met het konijn  .  Na het snijden van de stroken worden behandeld op een speciale manier om een ​​volledige vacht garen te krijgen. Van een gebreide bontmutsTen eerste, de strook kan worden geschroefd in de boor en vast tot rust te komen op het bord, periodiek stretching en bevochtiging. Ten tweede, kunt u gebruik maken van de thread-based, of ingelijste draad op, die gewikkeld in een bepaalde hoek, bont strip.

Een paar van de resulterende filamenten met elkaar verknoopt met lange vorm een.  Omdat de vacht strip afgebonden rond de spiraalbodem, vacht is zowel buiten als binnen het product. Dit product is niet knit vacht gaat licht genoeg, en de ernst van de vacht is er niet.  Daarnaast, bont gebreide stof is niet gerimpeld en behoudt zijn vorm.

Van een gebreide bont jassen zijn gemaakt evenals cap, sjaals, capes, boa's, poncho's, jasjes, stola's. En dit is niet een volledige lijst van producten knit Fur: wie weet, misschien iemand zal willen broek te maken van dit bijzondere materiaal hier!  Naast de niet zo goede stukken van bont kan maken slippers of handtas.  En nog belangrijker - een alternatief voor de gebruikelijke vacht, waaraan we gewend zijn.

Kijk, een honderd jaar onze nakomelingen zullen zich afvragen en zeggen: "Wat deden onze oma breien wol? Vreemd is het enige ... " Gebaseerd op materialen shkolazhizni.ru

hoed, breien