over breien

 

Beschrijving van de haak

Crochet proces handgemaakte textiel, kleding of draad. De vroegste schriftelijke vermelding van deze vorm van handwerken opgenomen onder de titel "herder breien" in De memoires van een Highland Lady door Elizabeth Grant in de 19e eeuw. Voor de eerste keer voor de gehaakte patronen werden gepubliceerd in het P ™ n ™ Lop ™ in 1824.

Het bewijs dat gehaakte nieuw was in de XIXe eeuw, volgens de publicatie in 1847 Gift A Winter's, die gedetailleerde instructies voor de uitvoering technieken van haak op hetzelfde moment, als de fundamenten van andere vormen van handwerken voor de lezers niet uitgelegd bevat. Beschrijving haak in het Boek Godey's Lady's. Gebreide stof is bekend sinds de oudheid, maar het is onbekend haak patronen, daterend van voor 1800, noch in de collecties, noch onder het ontdekt tijdens het onderzoek.

Volgens dit soort encyclopedie van breien is verschenen in de negentiende eeuw als een familie, maar in plaats van het gebruik van de naald haak. De meeste oude monsters, die werden beschouwd als gerelateerd aan een haak, in feite, is voldaan. Donna denkt koeler hypothese over de oorsprong van de haak haak verward: voor haaknaalden, bewaard tot op de dag, hebben de schroef, waardoor het voorkomt dat breien "in de lucht." Koeler suggereert dat het begin van de industrialisatie was de impuls voor de ontwikkeling van dit soort handwerken. Bij de vervaardiging van gebreide haak vereist een veel groter aantal filamenten dan de andere technieken van breien en katoen garen is het meest geschikt voor dit soort handwerk materiaal.

En na de egreneren machines en mechanische katoendraad draaiende wielen in Europa en Noord-Amerika is geworden op grotere schaal beschikbaar en goedkoop. De eerste haaknaalden waren verbogen naalden en primitief in kurk handvatten, die door zulke slechte Ierse breiers, en dure zilver, staal, ivoor, heeft niet alleen voor het werk, hoe om te versieren en de aandacht te vestigen op de dames handen. In Ierland, in een vorm van hongersnood opluchting was om ervoor te zorgen hun orders hebben uitgevoerd op de haak kant. Mlle Riego zaken Blanchard, gepubliceerd in 1846 het eerste boek van patronen, meestal gecrediteerd met de uitvinding van dit type haak. Mode voor de Ierse haak in Europa en Amerika, duurde tot en met. Haak in de jaren 19101920 werd nog ingewikkelder in de patronen en methodes van de verbinding.

B knit Hook heeft zich vanaf het einde. Gebreide kant meesters vooral door lenen ze voor patronen van mensen en. Deze dag, breien is zeer populair geworden en was een van de favoriete activiteiten zo makkelijk te leren haken, het is makkelijker dan. [Haak is onderverdeeld in de volgende soorten: eenvoudige haaknaald met een korte, lange haak, vork, met behulp van een haak en een speciale plug (Shalev nietjes), of de Ierse kant (Brussel) kant, waar individuele motieven, samen gehaakte in een product. Er zijn twee manieren van breien: vlak en cirkelvormig.

In een eenvoudige haak breien in de flat richting kan naar voren terug te gaan en (met een draai aan het eind van elke rij en vyvyazyvaniem lus rotatie) in deze breien is geen verkeerde kant, of gewoon naar voren het breken en tot vaststelling van de onderwerpen die aan het eind van elke rij. Een cirkelvormige breien producten van brei-of cilindrische (naadloos), of circulair.

Als u haken draad het werk van zijn duim en wijsvinger van zijn linkerhand houdt. De haak wordt gehouden in uw rechterhand duim en wijsvinger, op basis van de derde vinger. De draad breekt de haak, schroefdraad in een vrije loop, en trok door. De belangrijkste vormen van lussen in de haak: de lucht, polustolbik, sc, columns met Yo.

Crochet is snel en de mogelijkheid om niet alleen vast, reliëf patronen te creëren, maar subtiel, visnet, lijken op een kanten stof. Haak wordt gebruikt voor het maken van kleding als geheel (bv., etc.) en decoratieve elementen van kleding (en meer) of sieraden (en ga zo maar door). [Oorspronkelijk haaknaalden haken waren niet in een letterlijke zin was de platte stick.

Nu maakt gebruik van haken gemaakt van verschillende materialen: metaal, bot, plastic, hout, van verschillende diktes (van 0,5 tot 8 mm). Haken 36mm gebruikt voor het breien artikelen van dikke wol of synthetische garens. Om een ​​meer subtiele haak (1,52,5 mm in diameter) te nemen. Beschrijving haak hakenAls je een dunne draad gebreide stout haak stof is een open-werk, met grote openingen.

Als we de dikke en dunne garens haak, krijg je hechte. De juiste verhouding van de dikte van de haak moet ongeveer twee keer de dikte van de huid. De textuur van stoffen, gebreide haak weven verschillende soorten draad, en de lage dichtheid expansie. Deze eigenschappen kunnen we niet alleen de haken wol en katoenen draad van toepassing zijn. [ Breipatronen bestaan ​​uit verschillende combinaties van lussen en bars.

De belangrijkste vormen van lussen en bars zijn onder andere: de lucht loop. Met behulp van luchtfoto lussen vormden de basis voor toekomstige breien. Ook zijn deze loops gebruikt in de creatie en stijgen (overgang naar de volgende rij). Voldoet aan de eerste lus. Haak, schroefdraad erin wordt vastgelegd en trok in een knoop draad te werken, is een nieuwe lus weer ingevoerd en de haak jaar vytyagivaetya van de boor string.

Sc of strakke lus. De haak wordt in een lus, yo loopt en trok door de lus. Opnieuw uitgevoerd on yo haak en trok terug door beide lussen op de haak. De volgende kolom is gevormd op de volgende lus van de keten. Polustolbik met Yo. Kolom hierboven verkregen sc, maar minder dan de kolom met yo.

Canvas-gerelateerde columns in dit soort van vrij dicht, met een sterke horizontale rijen. Yo draait op een haak, is de haak geïntroduceerd in de loop volgen van de cursus van het breien. Door deze lus draad het werk getrokken, dan is de tweede van yo (tegen de klok in) op de haak, dat is getekend door alle drie lussen op de haak. Columns twee, drie of meer jaar.

. TI Eremenko Gehaakt / / Naaiwerk 2e ed.. MTEF. en toe te voegen. .: Legprombytizdat, 1989. . Krishtaleva VS:. Legprombytizdat, 1987. Creatieve ambachten. Probleem 7. Ltd "Ji Fabbri Edishinz."

Complete Encyclopedia of handwerken vrouwen / Trans. Vertaald uit het Frans. .: The Rise, 1992. Gebaseerd op materialen ru.wikipedia.org

Gerelateerde berichten:
  1. dress

beschrijving van breien, haken, haken, breien patronen, opengewerkte