over breien

 

Features haak

Het is al lang geprobeerd om uw huis te versieren, om de manier van leven te diversifiëren, mensen hebben geprobeerd om de eenvoudigste materialen te gebruiken om een ​​combinatie van eenvoudige vormen en pretentieloos met patronen, bereikt met grote vaardigheid. Hand breien oorspronkelijk verscheen als een louter utilitair noodzaak, later omgebouwd tot een kunstvorm.

Wie en wanneer uitgevonden eerste loop, weet niemand, maar is al lang bekend dat ik deze prachtige loop lang voor onze jaartelling geboren. In Egypte, een van de graven van kinderen gebreide pantoffel gevonden, hebben archeologen geconstateerd dat het meer dan vier duizend jaar.  En in het begin van onze jaartelling breitechnieken en principes werden op het hoogste niveau.

Interessant is dat de eerste breien was een mannelijk beroep, en mannen  worstelde met de vrouwen van de concurrentie door bijzondere overeenkomsten. In 1612, Praag chulochniki verklaard dat op straffe van boetes niet zullen werken aan een alleenstaande vrouw! Pas later, toen breien algemeen werd, werden ze bezig met voornamelijk door vrouwen. En nog steeds de mannen hebben niet verloren interesse in breien.

In 1946, de nationale Amerikaanse competitie van gehaakte man won, en de prijs - de Gouden haak - persoonlijk is betekend, Estee Lauder.  Vandaag de dag deze kunst blijft evolueren, verrijkt met nieuwe motieven, compositie technieken en moderne materialen.  Hand breien steekt gunstig af bij andere vormen van handwerken. Bijzonder aantrekkelijk is dat het bronmateriaal - garen - meerdere malen kan worden gebruikt zonder veel verlies.

Hand breien kan uniek, uniek model te produceren.  Functies haken om een ​​verscheidenheid van decoratieve items, zoals kant, dekens, kleding, speelgoed, sieraden. Sterker nog, het is nu heel moeilijk om onze garderobe denken jersey. Knits zijn comfortabel en duurzaam, praktisch en elegant, in hun warme en gezellig.

Hand breien stelt ons in staat om hun individualiteit uit te drukken, bedacht het beeld door het selecteren van de textuur en de kleur van garen, het weeft, design en stijl van producten. Gebaseerd op materialen moikompas.ru

Gerelateerde berichten:
  1. cap
  2. beschrijving van breien, haken regeling

de hand breien, haken, haaknaald, patroon