over breien

 

Haak is niet altijd de arbeid van vrouwen

Niet iedereen weet dat breien, zoals haken, is niet altijd het werk van vrouwen. Nu, natuurlijk, is het moeilijk voor te stellen hoe zat rond het vuur en de oude krijgers, rustig het uitvoeren van een gesprek, al snel werkte prima haak. Vrouwen in die dagen alleen vertrouwde wol spinnen. De eerste pogingen om een ​​lange reeks van artikelen tot stand zijn genomen, misschien verrassend, niet in de koude Noordpool en in de woestijnen van Noord-Afrika.

Archeologisch bewijs suggereert dat haak verscheen ongeveer 3000 jaar geleden.     Oude bedoeïen - nomadische Arabische herders - eerst geleerd te breien een verscheidenheid van capes, sjaals, boernoes, die hen beschermd tegen de stralen van de brandende Afrikaanse zon.

Later, de eerste zendelingen uit Europa, die de leer van Christus predikte over de zanderige vlaktes van Noord-Afrika en het Midden-Oosten, ontleend aan de bedoeïenen is de kunst en bracht het naar hun thuisland. Maar zelfs dan haak was een man het werk van. Alleen in het midden van de XVIII eeuw, hebben de vrouwen de haak. Sindsdien is er veel tijd voorbij, en haak is uitgegroeid tot een zeer gebruikelijke manier van entertainment.

Voor je haak, moet u het hoofdstuk zorgvuldig te lezen op de basis van het bedrijf de benodigde gereedschappen en materialen.     Dit omvat informatie over de draden en haken. Dus ... Haak, kunt u gebruik maken katoen, wol, zijde, kunststoffen en andere garens.

Voor het kiezen van een draad om te beslissen welk product u wilt koppelen uit het wat je wilt gebruiken om patronen haken. Kritische factoren haak die kenmerkend zijn onderwerpen die de dikte, elasticiteit en de sterkte van kleur. Filament is elastisch genoeg om te haken als ze veren onder spanning, waarbij na het vorige formulier. Het product van deze verwante threads, perfect behoudt zijn vorm.

Controleer de sterkte van de draad kan op een andere manier zijn. Als de trek-filament is niet gebroken - garen sterk.     In dat geval, als de draad breekt onder belasting, moet worden aangesloten met een sterkere draad moet goed gekruld, maar niet overdreven. Slecht gedraaide draad is niet in is geschikt voor open-werk gehaakt kleed, als het doek van deze draad wordt hobbelig en moeilijk om aan te raken.

Om vast te stellen is het vrijwel onmogelijk is. Kleurechtheid kan worden gecontroleerd als volgt: een klein segment van de draad is bevochtigd met water. Dan wikkel het in een doek en een strijkijzer met een heet ijzer. Indien na deze procedure bleek dat de stof was geschilderd bleek de vlek toen, fragiele verf.

Dit garen mag niet worden gecombineerd met de draden van een andere kleur. Indien nodig, kunt u verbeter kleuren garen: garen voor een paar minuten zal het warme water te voorkomen, na het toevoegen van een kleine hoeveelheid van de reguliere wasmiddel. Ze dan afspoelen in schoon water en ondergedompeld in een oplossing met azijn. De oplossing is als volgt bereid: 1 eetlepel essences voor 1 liter water.

Garen gekookt in deze oplossing voor 15-20 minuten, onder voortdurend roeren. Daarna wassen in een sopje en spoel in warm. Na deze re-beheer van de test voor kleurechtheid: Als de stof is nog zichtbare sporen van verf, moet u opnieuw het koken. Niet minder belangrijk een factor als de gelijkmatigheid van het garen.     U kunt visueel herkennen: als de string is vet of, omgekeerd, te dun secties, het is ongelijk.

Dit garen kan worden gebruikt om haken verlichting producten. In andere gevallen, is het het beste te kiezen voor een plat garen. Het belangrijkste instrument in breien - haak. Haken kan kort en lang. Kortom haken worden gebruikt voor normale breien. Zij op hun beurt, kan net zo dik en dun. Elke haak bestaat uit drie delen: een staaf, baard en hoofd.

Bone haak. Deze haak wordt beschouwd als de oudste methode van haak te zijn. Ze werden gefokt meer bedoeïenen nomaden. Het verschilt in een glad oppervlak en gemak. Zorgvuldig gepolijst bot haak is ideaal voor de gehaakte. Echter, op dit moment voor het breien haak hem gebruik te maken van zeer dure sier-materiaal, dus het is erg zeldzaam en duur. De houten haak.

Houten haak is licht van gewicht en flexibel. Het is zeer vaak gebruikt in de haak, want het heeft een groot nadeel. Wanneer haken ruw oppervlak, dat in interactie met de gloeidraad breekt haar kracht. Plastic haak. Deze haak is lichtgewicht, flexibel en glad oppervlak.

Echter, deze haak is ook een nadeel: de mogelijkheid om het garen elektriseren, dus het is te haken beter niet te gebruiken. Anders, om statische electriciteit te elimineren, dan moet je regelmatig bestrooien doek en antistatische bal van de draad. Metalen haak. De metalen haak is zeer nuttig, omdat het voldoende flexibiliteit, kracht en glad oppervlak.

Daarnaast is tijdens het haken is niet accumuleert statische elektriciteit. Voor de gehaakte, het beste is het gebruik van een haak gemaakt van staal. Aluminium haak is minder geschikt omdat de tijd te haken reserves bij de hand en draad het donkere pad. Elke haak heeft zijn eigen nummer. Het is gelijk aan de diameter van de staaf haak in doorsnede en is bedoeld als geheel en fractionele getallen van 1 tot 10.

Het is belangrijk om te weten hoe Haak correct identificeren het aantal haken bij de vervaardiging van het product. Je kunt het zelf doen: de draad wordt dubbelgevouwen en draai het. Vervolgens pak je de haak met een diameter gelijk aan de dikte van de gevormde filamenten. Das een mooie sjaal cap tafelkleed of niet, niet hebben beheerst de techniek vóór de tenuitvoerlegging van de basis-gehaakte lussen.

Op de volgende pagina (gebruik van loops) geeft een gedetailleerde beschrijving van de volgorde van de lussen behulp van een eenvoudige korte haak. Gebaseerd op materialen www.garmoniavdome.ru

opengewerkte, gehaakte muts, haken, breien