over breien

 

Geschiedenis van de Haak deel 2

Crochet onze over-over-grootouders niet eens genoemd breien, en was een "keten-werk", omdat de keten van de lucht lus, die gehaakt begint, kettingsteek is vergelijkbaar met wanneer borduurwerk. In Oezbekistan, dat is heel gebruikelijk tambour, borduren naald is niet, en geslepen haak.

In Midden-en Noord-Rusland haak borduurwerk gedachte van luiheid: haak breien alleen dingen die bestemd zijn voor decoratie - de rand van handdoeken, bed valletjes, firmware, en de nodige dingen - sokken, wanten, sjaals - brei breien. Aan de rand van handdoeken, firmware, Podzorov veel gebruikte techniek van het breien, dat heet sirloin mesh: brei keten van de lucht loop van de gewenste lengte, brei dan twee lucht-loops en gestapeld met jaar.

De belangrijkste eis is dat de tweede en alle volgende series provyazyvalsya kolom net boven de kolom, de vorming van een mesh. Voor deze mantel kan vyvyazyvat elke afbeelding, bestemd voor kruissteek. Alleen in plaats van het kruis provyazyvayut kolom met een omslag of een pompeuze stijl. (Door T. Lezgintsevoy, Women's Agenda 1992, Politizdat, M, 1991

haken, haken, yo, yo