over breien

 

Highlight van de Tunesische haak

Ik stel voor dat je kennis maken met een van de minder voorkomende soorten van het breien, Tunesische viskeuze. Zelfs azen en bizons bezig met handwerken, niet iedereen weet op deze manier. Waarom? Laten we ons verlaten op deze vraag theoretici, nou ja, niet gebeurd. We oefenen, dus laten we leren! Wat is het hoogtepunt van de Tunesische haak: voornamelijk in de vorm is opgeslagen spullen.

Tie baby warm broek, je kind zal nooit worden saggy knieën, zoals hij zou op een heuvel in de winter is niet liegen! Maak zelf een jas of vest gevoerde hoeft u niet te storen. Het maakt niet uit hoeveel je niet zitten achter een ding niet doorhangen. Neem een ​​tas mee voor de komende jaren in vorm te houden.

Ik zeg dit niet ongegrond, alle geteste door ervaring. In de Tunesische breien is het enige nadeel is de zeer moeilijk op te lossen. Het is moeilijk om niet lichamelijk, maar geestelijk! Oh hoe ik over dressing rustig verouderde dingen in een gloednieuw, is het niet van toepassing op "de Tunesische" werkt.

Het kind groeide op lang geleden, maar scherstyanye legensy liggen op de loer (waarschijnlijk de volgende generatie), een jas voor mijn dochter bijgewerkt sjaals en gordijnen, mijn vest zal waarschijnlijk een heel lang leven, en de zak is eeuwig (alleen bliksem raakt verouderd en ze hebben te veranderen.) Dus, laten we beginnen. Tools. Tunesische haaknaald genomen voor het uitvoeren van een lengte van ongeveer 30 - 40 cm Hoewel ik altijd al een 20-cm. de haak.

Nu te koop, er zijn nieuwe tools: een korte haak op de lijn lengte van 100 cm, en voor meer complexe patronen en methodes van de "twee-hoofdige" - twee korte haken verbonden door een vislijn. Ze laten handiger en gemakkelijker te delen niet alleen, maar ook de dwars-en schuin blad en een ronde breien uit te voeren. Vaak rijst de vraag: hoe houden Tunesische haak?

Een lange haak met een set van lussen is het makkelijker om een ​​naald te houden, en voor het beveiligen van een haak. Een korte haak te houden zoals gebruikelijk, drie vingers van zijn rechterhand (zoals een pen bij het schrijven.) (Aantal) van de haak, bepalen de diameter van de staaf. Om te werken met een haak is zodanig gekozen dat het over was twee keer zo dik garen wordt gebruikt. Discussies.

Probeer niet om een ​​dikke draad te nemen! Zelfs mohair 600m per 100g. heeft u een dichte stof, warm en licht. By the way, Tunesische haak garen veel minder dan de gebruikelijke haken. Beschouw nu het doek beter.

Als gevolg van wat het is? Wanneer u probeert te breien, realiseren dat wanneer breien in twee fasen, op de grond alsof je typen op de rand van de nieuwe loop, en het tweede traject van lucht door hen, de keten lussen. Wordt verkregen als een weefsel, versterkt door dwars loops. Zest Tunesische haak hakenHet ziet er buitengewoon, ongewone, vreemde, onbegrijpelijke helemaal hoe het moet en wat het is!

Bekijk de video tutorial om een ​​idee te krijgen: Ten eerste, das een reeks EP (luchtfoto loops) van een bepaalde lengte (bijvoorbeeld 30 IP). Elke serie is uitgevoerd in twee fasen, met het mes niet roteert. rechts naar links) in elke lus van de ketting gespannen sinds de tweede van de haak soort haak, pak garen en trek de lus, waarbij het aan de stok haak.

Van links naar rechts) scoorde provyazyvayte lus op zijn beurt, het vastleggen van de werkende draad en biedt het voor de eerste keer via een lus (metalen rand), dan door twee lussen (een die zich op de haak, de andere van het gekozen nummer) tot het einde. De resterende lus aan de haak om de eerste lus van de volgende rij.

Zest Tunesische haak jaarLange haak kan een verscheidenheid aan patronen uit te voeren, varianten die zijn verkregen door middel van de invoering van de haak onder de lussen in de 1e graad en de manier waarop provyazyvaniya de volgende stap. Om verdere verwarring te voorkomen in terminologie, structuur en de methoden van de Tunesische lat loops Dus breien patroon, alles bleek, maar je moet leren optellen en aftrekken te doen, omdat we niet altijd breien sjaals recht!

De toevoeging van de lus in het begin, midden en einde van de Tunesische serie: Het toevoegen van een lus aan het begin van de serie. De toevoeging van lussen in het midden van de serie. Om een ​​lus in het midden van de serie, het type haken tussen twee TC vlecht tot vaststelling van de vorige rij en trek de lus. In de averechte rij, sluit u alle de lussen in paren.

Voeg een lus in het midden van de serie kan worden over een aantal voertuigen, zoals vereist door het patroon: De toevoeging van een lus aan het einde van de reeks. De toevoeging van een aantal lussen in het begin van de serie. Voor de toevoeging van een aantal lussen in een aantal persoonlijke band het vereiste aantal van de lucht loops. Van elke lus te trekken op een lus:

De toevoeging van een aantal lussen aan het einde van de reeks. Voor de toevoeging van verschillende lussen aan het einde van een aantal van de tweede bal, hechten garen op de bodem van het laatste voertuig en kies het gewenste aantal van de lucht-lus, de rode draad blijven stellen: het aftrekken van een lus aan het begin van de serie. Daling van lussen in het midden van de serie. Daling van een lus aan het einde van de reeks.

Enkele lussen daling aan het begin van de reeks. Aan het begin van een reeks verbinding, sluit de rechter kolom van het aantal lussen, verbinden met de serie zorgvuldig afgeschuinde het aansluiten van trekstangen gezocht: aftrekken van verschillende lussen aan het einde van de reeks. Er is een misvatting dat de "Tunis" kan alleen gebreide stof.

Dit is niet het geval, er is opengewerkt, en breien in een cirkel, en jacquard patronen. ABC Tunesische haken, basistechnieken: een eenvoudige Tunesische haken, twee-kleuren patronen met strepen, de Tunesische voorkant scharnieren, de Tunesische verkeerde lus: thread perekin'te aan de verkeerde kant van de stof, voert u van rechts naar links haak onder de verticale draad van de Tunesische bar voor Tunesische eenvoudige lus, trek lus.

Het patroon lijkt op spaken: Gekruisde Tunesische bars (TC) averecht: De eerste set trek de lus van de 2e auto, en dan van de 1e, krijg je patroon, simuleren kruissteek: Vorige neprovyazannye lus: Haak in te voeren op grond van een uitgebreid lus van de vorige rij van links naar rechts, deze lus achter op de haak, niet naar buiten te trekken van de nieuwe lus.

Patronen met een overlay van TC: reliëf patronen worden gevormd door aan lussen van de vorige reeks in het gezicht van het blad tot 2-3 rijen onder. Gooi een draad op de haak, haak, voert u een "boomstam" verticale lus op 1,2 of 3 rijen onder de vorige, de lus trekken, Chem gooien met slechts een draad op de haak en doorgeven door de lus en yo. Brei ronde: Brei met korte rijen, breien wanneer je een serie van verschillende lengtes. Dus je kunt binden de TC in een cirkel. Gebaseerd op materialen klubok51.my1.ru

yo, haken, haak, yo, haak patroon